Επιxειρείν

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Υλοποίηση επενδύσεων 11 εκ. ευρώ στην Ελλάδα

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Υλοποίηση επενδύσεων 11 εκ. ευρώ στην Ελλάδα

Στην υλοποίηση επενδύσεων ύψους 11 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα προχωρά, εντός του 2014 η εταιρεία Coca-Cola Τρία Έψιλον, με γνώμονα τη στρατηγική δέσμευσή της για διατήρηση ισχυρής και σταθερής παρουσίας στην ελληνική αγορά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα η εταιρεία, λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις και τις προοπτικές της ελληνικής αγοράς, προχωρά σε ενέργειες βελτίωσης της παραγωγικής και εφοδιαστικής διαδικασίας της, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας των παραγωγικών μονάδων της, όπου συνεχίζει να παράγεται το 98% των προϊόντων της που διατίθενται στην ελληνική αγορά, καθώς και την καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εντός των επόμενων μηνών, η Coca-Cola Τρία Έψιλον προχωρά στην υλοποίηση επένδυσης ύψους 3 εκατ. ευρώ στη μονάδα παραγωγής του Αιγίου, όπου παράγεται το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ, για την αναβάθμιση τόσο του μηχανολογικού εξοπλισμού της μονάδας, όσο και των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Επίσης, η εταιρεία προβαίνει σε επενδύσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ στη μονάδα του Σχηματαρίου Βοιωτίας, με στόχο αφενός την καλύτερη διαχείριση των ενεργειακών πόρων και του νερού και αφετέρου την περαιτέρω ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικότητάς της. Σημειώνεται ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη μονάδα του Σχηματαρίου έχουν πραγματοποιηθεί επενδύσεις ύψους 18 εκατ. ευρώ.

Η παραγωγική μονάδα της εταιρείας στον Βόλο παραμένει μία από τις βασικές παραγωγικές μονάδες της εταιρείας στην Ελλάδα και θα επικεντρωθεί πλέον στην παραγωγή αναψυκτικών. Συγκεκριμένα, η μονάδα στον Βόλο παράγει το 84% του όγκου αναψυκτικών σε γυάλινη φιάλη για όλη την ελληνική αγορά, ενώ αποτελεί βασική μονάδα για την παραγωγή αναψυκτικών σε κουτιά αλουμινίου, καλύπτοντας το 29% της συνολικής παραγωγής, που προορίζεται για την κάλυψη των αναγκών της ελληνικής αγοράς και των αγορών του εξωτερικού.

Επιπλέον, η Coca-Cola Τρία Έψιλον συνεχίζει την παραγωγική δραστηριότητά της στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες του νησιού.

kathimerini.gr

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επιχειρείν Επιχειρηματικά Νέα Coca-Cola Τρία Έψιλον: Υλοποίηση επενδύσεων 11 εκ. ευρώ στην Ελλάδα