Επιxειρείν

Προς πώληση η εταιρεία συντήρησης αεροσκαφών Adria Airways Tehnika

Προς πώληση η εταιρεία συντήρησης αεροσκαφών Adria Airways Tehnika

Τη σχετική πρόσκληση για την υποβολή προσφορών απηύθυναν οι σημερινοί ιδιοκτήτες της Adria Airways Tehnika, ήτοι η εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου της Λουμπλιάνα «Aerodrom Ljubljana» και το χρηματοδοτούμενο εξ ολοκλήρου από το κράτος PDP (ταμείο για τη διαχείριση προβληματικών περιουσιακών στοιχείων), που έγιναν οι μοναδικοί ιδιοκτήτες της, στο πλαίσιο ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης της σλοβενικού αερομεταφορέα Adria Airways, το 2010.

Ο πρόεδρος της Aerodrom Ljubljana Ζμάγκο Σκομπίρ εξέφρασε πρόσφατα την εκτίμηση ότι η σχετική διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι την ’νοιξη. Όπως ανέφερε, κατά τα τελευταία έτη υπήρξαν αρκετές προσπάθειες να πωληθεί η εταιρεία, ωστόσο αυτή τη φορά το ενδιαφέρον αναμένεται να είναι πιο έντονο, καθώς η εταιρεία δεν εξαρτάται πλέον σε κρίσιμο βαθμό από την Ardia Airways, η οποία αντιπροσωπεύει μόνο το 30% των εσόδων της. Ο κ. Σκομπίρ εκτιμά ότι θα πρέπει να αναζητηθεί ένας στρατηγικός ιδιοκτήτης, που θα αναπτύξει την εταιρεία.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Adria Airways Tehnika γα το 2013 δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως ακόμη, αν και ο εκτελεστικός διευθυντής Μακς Πέλε έκανε λόγο- σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους τον Νοέμβριο- για προβλεπόμενες πωλήσεις συνολικά 20 εκατ. ευρώ και εκτιμώμενα καθαρά κέρδη ύψους 600.000-900.000 ευρώ.

Η Adria Airways Tehnika βρίσκεται στη λίστα των 15 εταιρειών, η ιδιωτικοποίηση των οποίων αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα.

Πηγή: AΠE-MΠΕ

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επιχειρείν Επιχειρηματικά Νέα Προς πώληση η εταιρεία συντήρησης αεροσκαφών Adria Airways Tehnika