Επιxειρείν

ΠΟΠΕΚ: Αντιδράσεις πρατηριούχων για την απόρριψη μείωσης του φόρου στο πετρέλαιο

ΠΟΠΕΚ: Αντιδράσεις πρατηριούχων για την απόρριψη μείωσης του φόρου στο πετρέλαιο
Η ΠΟΠΕΚ αναφέρει ότι ο υπουργός Οικονομικών «επικαλείται αορίστως το μέτρο της εξίσωσης του ΕΦΚ για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, όταν έχει ψηφισθεί με τον Ν.3784/2009 η εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου και μέχρι σήμερα δεν εφαρμόζεται».

Η ΠΟΠΕΚ θέτει επίσης ερωτήματα αναφορικά με τα αποτελέσματα της εξίσωσης των φόρων και συγκεκριμένα πόσο περιορίσθηκε το λαθρεμπόριο στο πετρέλαιο θέρμανσης, πόσο αυξήθηκαν τα δημόσια έσοδα από την εξίσωση του ΕΦΚ, πόσο και με ποιες αποφάσεις περιορίσθηκε το λαθρεμπόριο των ναυτιλιακών καυσίμων, με ποιες αποφάσεις του Υπουργείου ελέγχονται οι εικονικές εξαγωγές καυσίμων σε χώρες εκτός ΕΕ και αν έχει εκτιμήσει το υπουργείο Οικονομικών το κόστος στην υγεία των πολιτών από την αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

«Η άρση της απόφασης για την εξίσωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης θα δώσει έστω και καθυστερημένα τη δυνατότητα σε πολλά νοικοκυριά να αντιμετωπίσουν τον χειμώνα σε συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης», καταλήγει η ΠΟΠΕΚ.

kathimerini.gr

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επιχειρείν Επιχειρηματικά Νέα ΠΟΠΕΚ: Αντιδράσεις πρατηριούχων για την απόρριψη μείωσης του φόρου στο πετρέλαιο