Επιxειρείν

Έρευνα για φοροδιαφυγή διεξάγει το ΣΔΟΕ σε γερμανικές εταιρείες αυτοκινήτων

Έρευνα για φοροδιαφυγή διεξάγει το ΣΔΟΕ σε γερμανικές εταιρείες αυτοκινήτων
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa) ο Διευθυντής του ΣΔΟΕ Θεόδωρος Φλωράτος επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για διεξαγωγή έρευνας, ενώ εκπρόσωπος της Daimler σημειώνει ότι η εταιρεία συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές.

Επί της αρχικής τιμής, αναφέρεται στο δημοσίευμα, υπολογίζονται κατόπιν οι φόροι, με αποτέλεσμα, όσο χαμηλότερες είναι οι τιμές, τόσο μικρότερα να είναι και τα έσοδα του ελληνικού κράτους, από τον ΦΠΑ έως τα τέλη ταξινόμησης και τον φόρο πολυτελείας.

Το γερμανικό πρακτορείο επικαλείται μάλιστα δημοσίευμα του Spiegel της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με το οποίο, ο εισαγωγέας εκδίδει τιμολόγιο 22.135 ευρώ για μια Mercedes S-Klasse, ενώ η τιμή πώλησης του συγκεκριμένου μοντέλου είναι τέσσερις φορές υψηλότερη. «Αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε», δηλώνει ο κ. Φλωράτος και διευκρινίζει ότι οι έρευνες κινούνται προς κάθε κατεύθυνση και όχι μόνο εναντίον γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Η BMW, από την πλευρά της, δηλώνει ότι η τιμολόγηση βασίζεται σε διεθνή στάνταρντ και είναι σύμφωνη με τους κανονισμούς του ΟΟΣΑ και το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Μέσω των χαμηλότερων τιμών, οι έμποροι, επισημαίνεται στο τηλεγράφημα, είναι σε θέση να προσφέρουν μεγαλύτερες εκπτώσεις στους πελάτες τους και εκτιμάται ότι, αν οι τιμές ήταν υψηλότερες, στην Ελλάδα θα πωλούνταν ακόμη λιγότερα αυτοκίνητα.

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επιχειρείν Επιχειρηματικά Νέα Έρευνα για φοροδιαφυγή διεξάγει το ΣΔΟΕ σε γερμανικές εταιρείες αυτοκινήτων