Επιxειρείν

Επαφές της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στην Ουάσιγκτον με Αμερικανούς αξιωματούχους

Επαφές της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στην Ουάσιγκτον με Αμερικανούς αξιωματούχους
Τη στρατηγική σημασία της Ελλάδας στη ναυτιλία διεθνώς, καθώς και τις προοπτικές που υπάρχουν στη χώρα για την ανάπτυξη ναυτιλιακών και άλλων δραστηριοτήτων, με στόχο την ανάκαμψη και την έξοδο από την κρίση, τόνισε αντιπροσωπεία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών υπό τον πρόεδρό της, Θεόδωρο Βενιάμη, σε συνομιλίες που είχε στην Ουάσιγκτον, με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η αντιπροσωπεία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Κ. Σμαρτ, ειδικό σύμβουλο Εθνικής Οικονομίας και Ασφάλειας του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ενώ είχε σειρά επαφών με τους επικεφαλής ιδιωτικών ναυτιλιακών οργανισμών, όπως το Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Συμβούλιο (World Shipping Council), το Αμερικανικό Ναυτικό Επιμελητήριο, το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (Ινστιτούτο Ενέργειας) και το Αμερικανικό Συμβούλιο Σιτηρών.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχαν οι Έλληνες εφοπλιστές εξετάστηκαν επίσης οι θετικές συνέπειες από την απελευθέρωση της πρόσβασης στην αγορά ναυτιλιακών υπηρεσιών στις υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεις των εμπορικών συμφωνιών των ΗΠΑ, με την ΕΕ και τις χώρες του Ειρηνικού, αλλά και θέματα που έχουν σχέση με τη μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων που εκπέμπουν τα πλοία και την υιοθέτηση μηχανισμού παρακολούθησης.

Πηγή: AMΠE

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επιχειρείν Επιχειρηματικά Νέα Επαφές της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στην Ουάσιγκτον με Αμερικανούς αξιωματούχους