Επιxειρείν

ΠΟΣΕΜ: Καταγγέλλει τις πρακτικές «ελαστικής και ευέλικτης» εργασίας στον κλάδο της οδικής μεταφοράς

ΠΟΣΕΜ: Καταγγέλλει τις πρακτικές «ελαστικής και ευέλικτης» εργασίας στον κλάδο της οδικής μεταφοράς
Τις πρακτικές «ελαστικής και ευέλικτης εργασίας» στον κλάδο της οδικής μεταφοράς, με αφορμή τη συμφωνία μιας εταιρίας διεθνών μεταφορών με έδρα την Αττική με το επιχειρησιακό της σωματείο, για να αμείβονται οι οδηγοί της με ποσοστά στη βάση του ημερήσιου τζίρου της και μέρος της αμοιβής να καλύπτεται με δωροεπιταγές, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνδικάτων Εργατοϋπαλλήλων Μεταφοράς (ΠΟΣΕΜ).

«Ποιος οδηγός είναι σε θέση να ελέγξει τον ημερήσιο τζίρο της εταιρίας του;» διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος της ΠΟΣΕΜ Μιχάλης Παπαδόπουλος και πρόσθεσε: «Εμείς ζητάμε να αμείβονται κανονικά οι οδηγοί». Μίλησε επίσης για έξαρση στον κλάδο της οδικής μεταφοράς των φαινομένων ελαστικών μορφών απασχόλησης, απλήρωτης υπερεργασίας, υπερβάσεων ωραρίων, κ.τ.λ.

Οι συνδικαλιστές υπογράμμισαν επίσης ότι έχει «ατονήσει» ο έλεγχος στις οδικές μεταφορές, εξαιτίας και της έλλειψης προσωπικού και μέσων της τροχαίας, ειδικά στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου εδρεύει και το ειδικό κλιμάκιο ελέγχων.

Πηγή: AMΠE

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επιχειρείν Επιχειρηματικά Νέα ΠΟΣΕΜ: Καταγγέλλει τις πρακτικές «ελαστικής και ευέλικτης» εργασίας στον κλάδο της οδικής μεταφοράς