Επιxειρείν

Ικανοποίηση της κοινοπραξίας του αγωγού ΤΑΡ για την κύρωση από τη Βουλή της Συμφωνίας Φιλοξενούσας Χώρας

Ικανοποίηση της κοινοπραξίας του αγωγού ΤΑΡ για την κύρωση από τη Βουλή της Συμφωνίας Φιλοξενούσας Χώρας
Ο Κζέτιλ Τούνγκλαντ, διευθύνων σύμβουλος του TAP τονίζει ότι με την κύρωση της συμφωνίας υλοποιήθηκε το τελευταίο ορόσημο πριν τη λήψη της τελικής επενδυτικής απόφασης από την Κοινοπραξία εκμετάλλευσης του κοιτάσματος φυσικού αερίου Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν, που θα τροφοδοτεί τον αγωγό.

«Πρόκειται, προσθέτει, για ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση υλοποίησης του έργου που θα έχει σημαντικές θετικές συνέπειες για την Ελλάδα, την περιοχή και την εξυπηρέτηση των ευρωπαϊκών ενεργειακών στόχων».

Από την πλευρά του ο Ρ. Σκουφιάς, υπεύθυνος του έργου για την Ελλάδα επισημαίνει ότι προηγήθηκαν εκατοντάδες συναντήσεις στην Αθήνα και την περιφέρεια και εκφράζει την ευχή να συνεχισθεί η καλή συνεργασία και κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, ο TAP θα είναι μία από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, ύψους 1,5 δισ. ευρώ μόνο για το ελληνικό κομμάτι του αγωγού (συνολικά 550 χλμ. από τους Κήπους του Έβρου μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα στην περιοχή Διποταμιά) και αναμένεται να δημιουργήσει 2.000 άμεσες και 10.000 έμμεσες θέσεις εργασίας.

Ο αγωγός, τονίζεται, θα υποστηρίξει το στόχο ανάδειξης της Ελλάδας σε ενεργειακό δίαυλο ενώ θα βελτιώσει την ασφάλεια εφοδιασμού για τις χώρες της περιοχής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επιχειρείν Επιχειρηματικά Νέα Ικανοποίηση της κοινοπραξίας του αγωγού ΤΑΡ για την κύρωση από τη Βουλή της Συμφωνίας Φιλοξενούσας Χώρας