Επιxειρείν

Συναγερμός στο Επιμελητήριο Ημαθίας για εταιρεία εξαπάτησης ελληνικών επιχειρήσεων

Συναγερμός στο Επιμελητήριο Ημαθίας για εταιρεία εξαπάτησης ελληνικών επιχειρήσεων
Για προσπάθεια εξαπάτησης ελληνικών επιχειρήσεων ή πολιτών από φυσικά ή νομικά πρόσωπα με φερόμενη έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο κάνει λόγο, με ανακοίνωσή του, το Επιμελητήριο Ημαθίας. Συγκεκριμένα, επικαλούμενο ενημέρωση από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο, αναφέρει ότι καταγράφεται αύξηση από την αρχή του έτους στις περιπτώσεις εξαπάτησης ελληνικών επιχειρήσεων ή πολιτών ενώ τα περιστατικά εξαπάτησης διακρίνονται κυρίως σε χρήση πλαστών στοιχείων, ψευδή ηλεκτρονικά μηνύματα, υποκλοπή ηλεκτρονικών διευθύνσεων και εκτροπή πληρωμών.

Το Επιμελητήριο συνιστά στους ενδιαφερόμενους να είναι πολύ προσεκτικοί στις συναλλαγές τους και να επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της εταιρείας με την οποία πρόκειται να συνεργαστούν. Ειδικά για το Ηνωμένο Βασίλειο, ο έλεγχος μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του διαδικτυακού τόπου του Γενικού Εμπορικού Μητρώου της χώρας: http: //www.companieshouse.gov.uk/. Επιπρόσθετα, έλεγχος των ευρωπαϊκών εταιρειών μπορεί να πραγματοποιηθεί με καταχώρηση του ΑΦΜ της εταιρείας ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, http: //ec.europa.eu/taxation_customs/vies/.

Σε περίπτωση που κάποια εταιρεία ή ιδιώτης παραπλανηθεί, εκτός από την ενημέρωση της Πρεσβείας της αντίστοιχης χώρας, θα πρέπει να καταθέσει μήνυση στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές της έδρας ή του τόπου κατοικίας και να ενημερώνει την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πηγή: AMΠE

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επιχειρείν Επιχειρηματικά Νέα Συναγερμός στο Επιμελητήριο Ημαθίας για εταιρεία εξαπάτησης ελληνικών επιχειρήσεων