Επιxειρείν

Μεγάλη αύξηση κερδών των εισηγμένων, στα 5,8 δισ. ευρώ 9μηνο

Μεγάλη αύξηση κερδών των εισηγμένων, στα 5,8 δισ. ευρώ 9μηνο
Αντιθέτως παρατηρείται μείωση στον κύκλο εργασιών κατά 5,1%, ο οποίος διαμορφώνεται στα 53,374 δισ. ευρώ, ενώ λειτουργικά κέρδη υποχώρησαν κατά 18,9% στα 4,732 δισ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του εννεάμηνου η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για αντιστροφή στα αποτελέσματα των εισηγμένων, καθώς είναι περισσότερες οι εταιρείες που επέστρεψαν σε κέρδη από πόσες γύρισαν σε ζημίες. Μεταξύ των 206 εισηγμένων εταιρειών οι 81 (ποσοστό39%) είναι κερδοφόρες και οι 25 (61%) ζημιογόνες. Μεταξύ των κερδοφόρων οι 15 εμφανίζουν αύξηση κερδών οι 28 μειωμένα κέρδη και 28 επέστρεψαν σε κερδοφορίας. Μεταξύ των ζημιογόνων, οι 60 κατάφεραν να περιορίσουν τις ζημιές τους, 48 διεύρυναν τις ζημίες τους, ενώ 17 «γύρισαν» σε ζημιές από κέρδη.

Σύμφωνα με την BETA, θετική ήταν η συνέχεια της χρήσης για Αεροπορία Αιγαίου, Ελληνικά Χρηματιστήρια, Πλαίσιο, Σαράντη, ΜΕΤΚΑ, Ιασώ, ΟΛΠ, Κυριακίδης, Κανάκης, FFGroup, Profile, Ικτίνο, MLS Πληροφορική, Περσέα, Καράτζη, Ελτον Χημικά και Πλαστικά Κρήτης.

Με κέρδη αλλά σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι κινήθηκαν ο OTE, τα Πλαστικά Θράκης, Coca Cola και Ευρωπαϊκή Πίστη ενώ τα αποτελέσματα της ΔΕΗ αν εξαιρεθούν τα φετινά και περυσινά έκτακτα παρουσιάζουν πολύ σημαντική βελτίωση.

Ελαφρώς καλύτερα από τα προηγούμενα τρίμηνα ή καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από Τιτάνα, Φουρλή, Ελληνικά Πετρέλαια και την Motor oil. Στην κερδοφορία επέστρεψαν οι εταιρείες: Παπουτσάνης, Δομική Κρήτης, Πετρόπουλος, Unibios, ΕΛΤΡΑΚ, Kleeman, Info-Quest, EKTEΡ, Ευρωσύμβουλοι, Λάμψα, Βαρβαρέσος, Mermeren Combinat, Cyclon, Ιονική Ξενοδοχείων.

Mε σημαντικές ζημιές συνέχισαν στο τρίτο τρίμηνο οι Forthnet, Παρνασσός, Πήγασος, Αλουμυλ, Ηρακλής, Dionic, Axon, Σφακιανάκης, Σιδενορ, Χαλκόρ, Ελληνικά Καλώδια, Βιοχάλκο, Υγεία, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΒΑΞ, Creta Farm, EBZ, Ελληνική Υφαντουργία, Lavipharm και Ακρίτας. Χειρότερος κλάδος αναδεικνύεται ο κλάδος των Ιχθυοκαλλιεργειών όπου σε ένα μόλις τρίμηνο διπλασίασε τις ζημιές οι οποίες πλέον φθάνουν σχεδόν στο 36% του τζίρου.

kathimerini.gr

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επιχειρείν Επιχειρηματικά Νέα Μεγάλη αύξηση κερδών των εισηγμένων, στα 5,8 δισ. ευρώ 9μηνο