Επιxειρείν

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Nokia στην Ελλάδα

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Nokia στην Ελλάδα

Εγκαινιάστηκε σήμερα το μεσημέρι το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Nokia στην Ελλάδα, στις εγκαταστάσεις της Nokia Solutions and Networks, στο 14ο χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας. Στα εγκαίνια του Κέντρου παραβρέθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κ. Χατζηδάκης και ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι «τον προηγούμενο Απρίλιο, είχαμε την ευκαιρία μαζί με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να ενημερωθούμε από τα στελέχη της Nokia για την επέκταση του Κέντρου Ανάπτυξης και Έρευνας της εταιρίας. Σήμερα υλοποιείται το σχέδιο, μεταφέροντας σημαντική τεχνογνωσία στη χώρα μας. Και δημιουργώντας -σε πρώτη φάση- 150 επιπλέον θέσεις εργασίας για τους Έλληνες μηχανικούς».

Το Κέντρο θα συμβάλει ακόμη περισσότερο, στην ανάπτυξη της καινοτομίας και στην παραγωγή προϊόντων και εφαρμογών, για κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς ανά τον κόσμο, αλλά για την Ελλάδα είναι τριπλά σημαντική, όπως εξήγησε ο υπουργός καθώς πρώτον γίνεται μέσα στην κρίση, δεύτερον, διότι αφορά σε έναν τομέα τεχνολογικής αιχμής, όπου η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες και τρίτον, διότι εκτελείται από μια μεγάλη και αξιόπιστη εταιρεία σε διεθνές επίπεδο.

«Εκτός των άλλων, λοιπόν, αυτή η επένδυση αποτελεί και μια ψήφο εμπιστοσύνης προς τη χώρα, με χειροπιαστό αποτέλεσμα» σχολίασε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η σημερινή εξέλιξη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά νέων επενδυτικών κινήσεων από αρκετές πολυεθνικές εταιρίες.

«Οι διαρθρωτικές αλλαγές που έγιναν και γίνονται, πιάνουν τόπο και φέρνουν καρπούς» συνέχισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «ως κυβέρνηση, θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις ώστε να γίνει η οικονομία μας πιο ανταγωνιστική, πιο εξωστρεφής, φιλικότερη στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις διότι αυτό είναι το κλειδί για την έξοδο από την κρίση».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης ανέφερε ότι:«η απόφαση της Nokia Solutions and Networks να επενδύσει στους νέους της χώρας μας, στελεχώνοντας το πρότυπο ερευνητικό κέντρο της με νέους επιστήμονες, αποτελεί μια κίνηση υψηλού οικονομικού και κοινωνικού συμβολισμού. Συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης για τις ικανότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Για την ποιότητα και τις τεράστιες δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας».

Παράλληλα, τόνισε ότι: «η ενέργεια αυτή στέλνει μηνύματα στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας να σκεφτεί και να πράξει με μεγαλύτερη διορατικότητα. Να απεγκλωβιστεί από την ασφυκτική και αδιέξοδη λογική της καθημερινής και ευκαιριακής διαχείρισης, επενδύοντας στο μέλλον της Ελλάδας. Επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό της. Επενδύοντας στους νέους της».

Η υπεύθυνη Τύπου της μητρικής εταιρείας Βικτόρια Μέιν ανέφερε ότι η NSN θεωρεί ότι η Ελλάδα αποτελεί ένα ασφαλές καταφύγιο για επενδύσεις και ο πρέσβης της Φινλανδίας Πέκα Λίντου δήλωσε ότι έχει γίνει σημαντική δουλειά από την ελληνική κυβέρνηση για τη βελτίωση του περιβάλλοντος εργασίας και των επενδύσεων και η επένδυση της NSN αποτελεί μια απόδειξη για αυτό.

Πηγή: AMΠE

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επιχειρείν Επιχειρηματικά Νέα Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Nokia στην Ελλάδα