Επιxειρείν

ΣΕΒΕ: Να αξιοποιηθει η ελληνική προεδρία της Ε.Ε. για την ανασυγκρότηση των εξαγωγικών επιχειρήσεων

ΣΕΒΕ: Να αξιοποιηθει η ελληνική προεδρία της Ε.Ε. για την ανασυγκρότηση των εξαγωγικών επιχειρήσεων
Την αξιοποίηση της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ουσιαστική ανασυγκρότηση των παραγωγικών και εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας, προτείνει στην κυβέρνηση η διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Παράλληλα, εισηγείται τα έργα- «γέφυρες» του ΕΣΠΑ 2007-2013, καθώς και το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ) 2014-2020 και τα αναλογούντα στη χώρα μας κονδύλια του προγράμματος «Horizon 2020» να κατευθυνθούν σε παραγωγικές/εξαγωγικές επιχειρήσεις, οι οποίες αποδεδειγμένα θα πραγματοποιήσουν προσλήψεις.

«Η τελευταία τετραετία διαμόρφωσε το δυσμενέστερο οικονομικό περιβάλλον για τις ελληνικές επιχειρήσεις μεταπολεμικά. Είναι γεγονός ότι η εικόνα που παρουσιάζει η Ελλάδα το τελευταίο εξάμηνο είναι σαφώς βελτιωμένη, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Ωστόσο, για να μπορέσει να έρθει η ανάπτυξη[...]θα πρέπει κυρίως να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις, στον υγιή παραγωγικό και εξωστρεφή τομέα και αυτοί οι πυλώνες να αποτελέσουν την εκκίνηση ενός νέου ενάρετου αναπτυξιακού κύκλου, με την παραγωγή και εξαγωγή διεθνώς εμπορεύσιμων αγαθών» υπογραμμίζει ο ΣΕΒΕ.

Προκειμένου ν' αναδείξει το μέγεθος της συνεισφοράς των εξαγωγών στην ελληνική οικονομία, αλλά και την τάση κόπωσης του τελευταίου διαστήματος, ο ΣΕΒΕ παραθέτει τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή, σύμφωνα με τα οποία στο 9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, οι ελληνικές εξαγωγές κατέγραψαν αύξηση 5% σε σχέση με πέρυσι, συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών, ενώ αν αυτά αφαιρεθούν μειώθηκαν κατά 2,2%. Στο ίδιο διάστημα, οι εξαγωγές αγαθών υπολογίζονται στο 15,1% του ΑΕΠ.

Πηγή: AMΠE

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επιχειρείν Επιχειρηματικά Νέα ΣΕΒΕ: Να αξιοποιηθει η ελληνική προεδρία της Ε.Ε. για την ανασυγκρότηση των εξαγωγικών επιχειρήσεων