Επιxειρείν

Μείωση της παραγωγής μαστίχας στη Χίο μετά την πυρκαγιά του 2012

Μείωση της παραγωγής μαστίχας στη Χίο μετά την πυρκαγιά του 2012

Η διαπίστωση ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου της περιφέρειας βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην 29η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia» όπου παρουσιάζονται οι τουριστικοί πόροι των 9 νησιών και οι δυνατότητές τους ως προορισμοί διακοπών.

Κοινή παραδοχή ωστόσο όλων των τοπικών φορέων είναι ότι «αγκάθι» για την τουριστική ανάπτυξη αποτελεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, κυρίως στην ενδοεπικοινωνία των κατοίκων 9 νησιών.

«Μας οδηγούν να πηγαίνουμε μέσω… Σμύρνης στους προορισμούς μας, ειδικά για τους Χιώτες» ανέφερε χαρακτηριστικά η περιφερειακή σύμβουλος τουρισμού, Αποστολία Λύκου απευθύνοντας έκκληση στους αρμόδιους να καταλάβουν ότι «Ελλάδα, δεν είναι μόνο η ηπειρωτική».

Όσον αφορά τον στρατηγικό σχεδιασμό τουριστικής προβολής, η κ.Λύκου τόνισε ότι ο νέος τουρίστας αναζητά την αυθεντικότητα της εμπειρίας και πλέον, οργανώνει μόνος του τις διακοπές.

«Ειδικά οι δυτικοευρωπαίοι οι οποίοι επιλέγουν μεγαλύτερο διάστημα διαμονής, ενδιαφέρονται περισσότερο και για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού» είπε η κ.Λύκου.

«Σύνθημά μας», συνέχισε, «είναι πως ο αποδοτικότερος διαφημιστής της περιοχής μας, είναι ο ικανοποιημένος τουρίστας που θα μεταδώσει την εμπειρία του και θα πολλαπλασιάσει την προσέλευση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επιχειρείν Επιχειρηματικά Νέα Μείωση της παραγωγής μαστίχας στη Χίο μετά την πυρκαγιά του 2012