Επιxειρείν

ΕΕΑ: Αντίθετο στην πλήρη άρση των πλειστηριασμών

ΕΕΑ: Αντίθετο στην πλήρη άρση των πλειστηριασμών
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ανάμεσα στους χιλιάδες δανειολήπτες που αγωνιούν για την τύχη της κατοικίας τους είναι μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες, άλλοι από αυτούς άνεργοι και άλλοι υποψήφιοι άνεργοι «εξαιτίας της αμετροέπειας και αλαζονείας που επιδεικνύει η τρόικα τα τελευταία τρία χρόνια και στον βομβαρδισμό μέτρων που υφίστανται, βρίσκουν μοναδικό καταφύγιο στην οικογένεια τους και στο σπίτι τους - έστω και υπερχρεωμένο».

Επίσης προτείνει: «Αν υπάρχουν μπαταχτσήδες δανειολήπτες που εκμεταλλεύονται τους νόμους για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά για να μην πληρώνουν τη δόση τους, ας αποφασίσει η κυβέρνηση να τους αποστερήσει αυτή τη δυνατότητα και ας κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά όσα γλίτωσαν παριστάνοντας τους αναξιοπαθούντες. Πρώτα όμως θα πρέπει το οικονομικό επιτελείο να σιγουρευτεί με προσεκτικές ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για το ποιοι και πόσοι είναι αυτοί οι άνθρωποι».

Υπογραμμίζει τέλος, ότι σε κάθε περίπτωση η υπόθεση των πλειστηριασμών εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της τρόικας καθώς δεν σχετίζεται ούτε με τη σταθερότητα των τραπεζικών ιδρυμάτων, ούτε με την γενικότερη πορεία της οικονομίας.

kathimerini.gr

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επιχειρείν Επιχειρηματικά Νέα ΕΕΑ: Αντίθετο στην πλήρη άρση των πλειστηριασμών