Επιxειρείν

Θετικά τα μηνύματα για την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας

Θετικά τα μηνύματα για την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας
«Έχουμε καλά νέα για τον τόπο μας» είπε ο κ. Τζιτζικώστας, από το βήμα των εργασιών της διημερίδας για τον τουρισμό που διοργανώνει, στη Θεσσαλονίκη, το Ελληνογερμανικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο.

Όπως είπε, φέτος καταγράφηκε σημαντική άνοδος στις αφίξεις Τούρκων επισκεπτών κατά 59,23% και κατά 31,22% στους Ισραηλινούς επισκέπτες. Επίσης, άνοδος που κυμαίνεται από 8% μέχρι και 53% καταγράφηκε στις αφίξεις επισκεπτών από τις χώρες των Βαλκανίων.

Ταυτόχρονα, εκπληκτική - όπως είπε - άνοδο σημείωσαν φέτος οι επισκέψεις από την Ουκρανία και την Πολωνία. Σημαντική ήταν και η αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Αγγλία και την Αυστραλία.

Σταθερά πρώτοι παραμένουν οι Ρώσοι επισκέπτες, με δεύτερη συνεχή χρονιά ανόδου, σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας και συμπλήρωσε ότι, η τουριστική αγορά της Ρωσίας υπήρξε εξαρχής και παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Για την επίτευξη του στόχου του δωδεκάμηνου τουριστικού προορισμού πρέπει να γίνουν βήματα στην ανάπτυξη και προβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, εξειδικευμένων κλάδων, η βάση ανάπτυξης των οποίων είναι οι υποδομές, τόνισε.

Όπως είπε, στις δύο ιδιαίτερα σημαντικές μονάδες υποδομών στη Θεσσαλονίκη (λιμάνι και αεροδρόμιο) η είσοδος στρατηγικών επενδυτών και η άντληση νέων κεφαλαίων δεν είναι μόνο απαραίτητη, «είναι, θα έλεγα, επιβεβλημένη». Και αυτό διότι, όπως εξήγησε, «πέρα από το εμπορικό, το επιχειρηματικό όφελος, οι συγκεκριμένες μονάδες, είναι ισχυροί συντελεστές εξωστρέφειας της περιοχής μας και όταν συζητάμε για περιφερειακή στρατηγική στον τουρισμό γνωρίζετε πολύ καλά ότι η εξωστρέφεια είναι δομικό στοιχείο».

Στην Κεντρική Μακεδονία υλοποιούνται έργα στο οδικό δίκτυο, σε μήκος 117 χιλιομέτρων σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, που, μεταξύ άλλων, εξυπηρετούν και την πρόσβαση των τουριστών. Υπάρχουν όμως και άλλα έργα και άλλες υποδομές στις οποίες είναι απαραίτητη η αρωγή και η συνδρομή της Πολιτείας, είπε.

Πρόκειται για το μετρό Θεσσαλονίκης που «πρακτικά έχει παγώσει» - όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας και το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα εξυπηρετήσει τις μετακινήσεις των επισκεπτών εντός του αστικού ιστού και θα καταστήσει τη Θεσσαλονίκη ως ένα ακόμα πιο ελκυστικό city break προορισμό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης πρέπει να αναβαθμιστούν αφενός για να εξυπηρετήσει τις σύγχρονες ανάγκες των εκθετών και των επισκεπτών και αφετέρου για να γίνει ανταγωνιστική και να κερδίσει ικανό μερίδιο στον εκθεσιακό και συνεδριακό τουρισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επιχειρείν Επιχειρηματικά Νέα Θετικά τα μηνύματα για την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας