Επιxειρείν

Πρωτοβουλίες Βαρβιτσιώτη για την ανάπτυξης της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας

Πρωτοβουλίες Βαρβιτσιώτη για την ανάπτυξης της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας
«Θα πρέπει να δημιουργήσουμε κίνητρα, ώστε να έρθουν να κατασκευαστούν καινούργια πλοία στην Ελλάδα, αφού παρά το γεγονός, ότι η ναυτιλία μας είναι κραταιά δύναμη παγκοσμίως, η ναυπηγική μας βιομηχανία συρρικνώνεται».

Αυτό τόνισε σήμερα στην ομιλία του, στο δεύτερο Πανελλήνιο Συνέδριο Συγκολλήσεων, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ.Βαρβιτσιώτης, προσθέτοντας, ότι η Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, έχει αποτελέσει πεδίο αντιμαχόμενων συνδικαλιστικών συμφερόντων.

Ο υπουργός, αναφερόμενος στους εργαζόμενους των ελληνικών ναυπηγείων, είπε, ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στα ελληνικά χέρια και για την ποιότητα της κατασκευής, την τεχνογνωσία και για την ταχύτητα.

Σε αυτό το σημείο ο κ.Βαρβιτσιώτης είπε, ότι παρά το γεγονός ο ίδιος δεν είναι αρμόδιος επί των θεμάτων της ναυπηγοεπισκευής, είναι διατεθειμένος να ξεκινήσει άμεσα μία διαδικασία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι χρόνιες παθογένειες της λειτουργίας της ναυπηγοεπισκευής.

Αναφερόμενος δε, στο λιμάνι του Πειραιά, είπε, ότι ο Πειραιάς σήμερα μπορεί να φιλοξενήσει πλοία που κανένα κοντινό λιμάνι της Μεσογείου δεν μπορεί να εκπληρώσει τις ίδιες προδιαγραφές.

«Εμείς προσπαθούμε μέσα από την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού να καταστήσουμε τον Πειραιά μητροπολιτικό λιμάνι της Μεσογείου και τη σύνδεσή του με μια σύγχρονη και ανταγωνιστική επισκευαστική βάση», δήλωσε.

Πρόσθεσε, ότι η μεγαλύτερη επένδυση που θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, θα είναι στην ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευής, μέσα από την εγκατάσταση καινούργιων πλωτών δεξαμενών, την αναβάθμιση του Νέου Μόλου Δραπετσώνας και τους όρους περιοχής του Περάματος, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στη ναυπηγοεπισκευή να προχωρήσει σε μια νέα εποχή.

Πηγή: AMΠE

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επιχειρείν Επιχειρηματικά Νέα Πρωτοβουλίες Βαρβιτσιώτη για την ανάπτυξης της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας