Επιxειρείν

«Fooding»: Ελλάδα και Ιταλία συνεργάζονται για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

«Fooding»: Ελλάδα και Ιταλία συνεργάζονται για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Σε εξέλιξη βρίσκεται περιφερειακή ελληνοιταλική συνεργασία, με σκοπό την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω της καινοτομίας και της αξιοποίησης των παραδοσιακών διατροφικών προϊόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, υπεγράφη μεταξύ του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα και του προέδρου του επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα, το συμφωνητικό εταιρικής συνεργασίας για το στρατηγικό έργο με τίτλο «Fooding».

Το έργο αυτό έχει ως σκοπό την αξιοποίηση των παραδοσιακών διατροφικών προϊόντων για την ανταγωνιστικότητα και καινοτομία των ιταλικών και ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σε αυτό συμμετέχουν δέκα εταίροι από την Ελλάδα και την Ιταλία, ενώ το εταιρικό σχήμα αποτελούν η περιφέρεια της Απουλίας, η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο του Μπάρι, η επαρχία Φότζια, η επαρχία Τάραντο, το επιμελητήριο του Μπάρι, η περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, το επιμελητήριο Αχαΐας και η περιφέρεια Ηπείρου.

Ειδικότερα, γενικός στόχος του έργου «Fooding» είναι η ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω της μεταφοράς καινοτομίας και η αξιοποίηση των παραδοσιακών διατροφικών προϊόντων στο πλαίσιο της μεσογειακής διατροφής, όπως φρούτα, λαχανικά, σιτηρά, λάδι και όσπρια.

Η στρατηγική του έργου είναι η αξιοποίηση και προώθηση των τοπικών προϊόντων, μέσα από τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, ενώ παράλληλα τεχνολογικές επιχειρήσεις θα αξιοποιηθούν για την δημιουργία επιχειρήσεων από νέους επιχειρηματίες και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας υφιστάμενων επιχειρήσεων.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, «το στρατηγικό έργο «Fooding» θα προσδώσει ιδιαίτερη δυναμική στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του πρωτογενή τομέα της Δυτικής Ελλάδας και θα ενισχύσει πρωτοβουλίες που έχουν ήδη αναληφθεί, όπως το καλλιεργητικό πλάνο, το ηλεκτρονικό καλάθι προϊόντων και το επιχειρησιακό σχέδιο - καλάθι προϊόντων».

Πηγή: AMΠE

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επιχειρείν Επιχειρηματικά Νέα «Fooding»: Ελλάδα και Ιταλία συνεργάζονται για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων