Επιxειρείν

Στην «Attica» μισθώνεται από την Εκκλησία το κτίριο πρώην Φωκά, στην Τσιμισκή

Στην «Attica» μισθώνεται από την Εκκλησία το κτίριο πρώην Φωκά, στην Τσιμισκή
Στις 16 Νοεμβρίου, οπότε και θα μπουν οι υπογραφές για το πρώτο μίσθωμα, περνά πλέον και επίσημα στην «Attica» το κτίριο της οδού Τσιμισκή, που ανήκει στη Μονή της Αγίας Θεοδώρας και από την επόμενη κιόλας ημέρα, ο επιχειρηματίας θα μπορεί να ξεκινήσει τις εργασίες που επιθυμεί προκειμένου να κάνει το «ντεμπούτο» του σε έναν από τους πιο κεντρικούς και πολυσύχναστους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Επισημαίνεται ότι στον πλειοδοτικό διαγωνισμό, που προκηρύχθηκε αμέσως μετά τη λύση της συνεργασίας μεταξύ της Εκκλησίας και της εταιρείας «Φωκά», ενδιαφέρον εκδήλωσαν τρεις επενδυτές, δύο Έλληνες και ένας ξένος. Τελικά, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νομικός σύμβουλος της Ιεράς Μητρόπολης και της μονής Αγίας Θεοδώρας, δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω Θεόδωρος Ζέρβας, οι δύο δεν προσήλθαν στην τελική συνάντηση όλων των πλευρών χθες, οπότε και πλειοδότρια αναδείχθηκε η «Attica».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Ζέρβας, ελέγχθηκαν διεξοδικά και με λεπτομέρεια όλα τα δικαιολογητικά που κατέθεσε η πλευρά του επιχειρηματία και όλος «ο φάκελος που κατατέθηκε δεν φέρει ούτε ένα ψεγάδι, συμβαδίζοντας μάλιστα απόλυτα με τις προϋποθέσεις που έθεσε η πλευρά της Εκκλησίας».

Υπενθυμίζεται πως οι όροι που τίθενται στο νέο επενδυτή είναι τέσσερις και αφορούν τα εξής: να καταθέσει άμεσα, με την ανάληψη του κτιρίου, εγγυητική επιστολή ύψους 1,2 εκατ, ευρώ, να καταθέσει ένα ακόμα ισόποσο ποσό για το ενοίκιο του πρώτου χρόνου λειτουργίας της νέας επιχείρησης, να επενδύσει κεφάλαιο 4 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του πολυκαταστήματος στην οδό Τσιμισκή και να το λειτουργήσει με τουλάχιστον 160 άτομα, δίνοντας προτεραιότητα στους ήδη απασχολούμενους σε αυτό.

Ακόμα, να σημειώσουμε ότι από την πλευρά της Μονής υπάρχει ως όρος να γίνει αξιολόγηση των εργαζομένων της επιχείρησης «Φωκά» και, σε κάθε περίπτωση, ο νέος επενδυτής να προσλάβει τουλάχιστον 50 άτομα εξ αυτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επιχειρείν Επιχειρηματικά Νέα Στην «Attica» μισθώνεται από την Εκκλησία το κτίριο πρώην Φωκά, στην Τσιμισκή