Επιxειρείν

Επένδυση 100 εκ. ευρώ στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, από τη York Capital Management

Επένδυση 100 εκ. ευρώ στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, από τη York Capital Management
Την επίτευξη συμφωνίας ανακοίνωσαν ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο επενδυτικός οργανισμός York Capital Management στο πλαίσιο της οποίας, η York Capital θα επενδύσει το ποσό των 100 εκατ. ευρώ στον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Όπως επισημαίνεται, σε σχετική ανακοίνωση, «η συμφωνία θα ενισχύσει τις προσπάθειες της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για διαρκή ανάπτυξη και υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».

Αναλυτικότερα, η York Capital θα καλύψει πλήρως την έκδοση πενταετούς ομολογιακού δανείου υποχρεωτικά μετατρέψιμου σε νέες μετοχές ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ανταλλάξιμου με υφιστάμενες μετοχές Τέρνα Ενεργειακή, τις οποίες κατέχει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η τιμή μετατροπής των μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ορίστηκε σε 2,5 ευρώ ανά μετοχή.

Η συμφωνία προβλέπει, επίσης, την απόκτηση από την York Capital, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, συμμετοχής 9,99% στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, καθώς και την εξαγορά από τη York Capital ποσοστού 3% του μετοχικού κεφαλαίου της Τέρνα Ενεργειακή που σήμερα κατέχει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η York Capital θα εκπροσωπείται στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ με ένα μέλος ΔΣ σε κάθε μία από τις εταιρείες. Σημειώνεται ότι, η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων.

Η York Capital Management είναι μία διεθνής εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων με κεντρικά γραφεία στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Χονγκ Κονγκ. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1991 από τον James G. Dinan και διαχειρίζεται περίπου 18 δισ. δολ.

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα, με παρουσία επίσης στην Κεντρική και Νοτιανατολική Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Δραστηριοποιείται στους τομείς των κατασκευών, της παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, των παραχωρήσεων, της διαχείρισης απορριμμάτων, των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και της ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων. Την τελευταία πενταετία, οι συνολικές επενδύσεις του Ομίλου ξεπέρασαν τα 1,5 δισ. ευρώ. Το τρέχον ανεκτέλεστο κατασκευαστικό υπόλοιπο του Ομίλου ανέρχεται σε 3,1 δισ. ευρώ ενώ η συνολική εγκατεστημένη ισχύς των ενεργειακών μονάδων που ανήκουν ή στις οποίες συμμετέχει ο Όμιλος είναι 1080 MW.

Εξάλλου, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση στις 25 Νοεμβρίου 2013. Στα θέματα ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνονται:

- Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων. Τροποποίηση της παρ.1 του άρθρου 5 του Καταστατικού.

- Έκδοση μετατρέψιμου και ανταλλάξιμου μη εμπραγμάτως εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3156/2003, όπως ισχύει, και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων.

- Τροποποίηση της παρ. 3 του άρθρου 16 του καταστατικού της εταιρείας.

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης εκ του νόμου απαρτίας για την λήψη απόφασης επί των θεμάτων της ηερησίας δάταξης, η τυχόν α΄ επαναληπτική γενική συνέλευση θα συνέλθει την 6η Δεκεμβρίου και η τυχόν Β΄ επαναληπτική γενική συνέλευση την 17η Δεκεμβρίου.

kathimerini.gr

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επιχειρείν Επιχειρηματικά Νέα Επένδυση 100 εκ. ευρώ στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, από τη York Capital Management