Επιxειρείν

ΤΧΣ: Αλλαγή του πλαισίου της ανακεφαλαιοποίησης για να προχωρήσει η πώληση της Eurobank

ΤΧΣ: Αλλαγή του πλαισίου της ανακεφαλαιοποίησης για να προχωρήσει η πώληση της Eurobank
Στην αλλαγή του πλαισίου της ανακεφαλαιοποίησης δίνουν έμφαση τα διοικητικά στελέχη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) προκειμένου να προχωρήσει η πώληση της Eurobank, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους, καθώς εκτιμάται ότι το υφιστάμενο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης έχει παρέλθει και για τον λόγο αυτόν θα πρέπει να γίνουν ορισμένες επικαιροποιήσεις σε ένα νέο νομικό πλαίσιο.

Η διαδικασία προβλέπει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank και στόχος του ΤΧΣ είναι να γίνει με τους καλύτερους δυνατούς όρους χωρίς να υπάρξουν νομικά ζητήματα που προκύπτουν από τα επίπεδα της τρέχουσας τιμής. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης της Eurobank το ύψος της αύξησης διαμορφώνεται στα 2 δισ. ευρώ, ωστόσο αναμένεται το πόρισμα της Blackrock.

Σύμφωνα με τα στελέχη του ΤΧΣ, το Ταμείο θα διατηρήσει ως το τέλος τη δυνατότητα που του δίνεται ως προς την κάλυψη ή μη μέρους ή του συνόλου των αναγκών της Eurobank, ανάλογα πάντα με το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Επίσης, από το ΤΧΣ διευκρινίζεται ότι το κεφαλαιακό απόθεμα από το δάνειο των 50 δισ. ευρώ για τις τράπεζες διαμορφώνεται αυτήν τη στιγμή λίγο πάνω από τα 10 δισ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων των ποσών που θα διατεθούν για την FBB και την Proton.

Το «μαξιλάρι» αυτό, θα διατεθεί για την κάλυψη των επιπρόσθετων κεφαλαιακών αναγκών στην περίπτωση που δεν επαρκούν οι κινήσεις αναδιάρθρωσης και κεφαλαιακής ενίσχυσης των τραπεζών με πώληση περιουσιακών στοιχείων κλπ.

Πηγή: AMΠE

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επιχειρείν Επιχειρηματικά Νέα ΤΧΣ: Αλλαγή του πλαισίου της ανακεφαλαιοποίησης για να προχωρήσει η πώληση της Eurobank