Επιxειρείν

Αυξημένα κέρδη κατά 75% στο εννεάμηνο κατέγραψε η Πλαίσιο Computers AEBE

Αυξημένα κέρδη κατά 75% στο εννεάμηνο κατέγραψε η Πλαίσιο Computers AEBE
Καθαρά κέρδη 8.703 χιλ. ευρώ και κέρδη ανά μετοχή 39,4 ευρωλεπτά κατέγραψε η Πλαίσιο Computers AEBE, στο εννεάμηνο του 2013, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 75%.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα κέρδη τρίτου τριμήνου ανήλθαν σε 3.045 χιλ. ευρώ, σχεδόν διπλάσια, σε σχέση με πέρυσι.

Ελαφρά μειωμένες ήταν πωλήσεις, με ανοδική τάση στον τομέα «Τηλεφωνία». Ειδικότερα, οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 197.724 ευρώ έναντι 203.106 (-2,65%).

Το περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) εμφανίστηκε βελτιωμένο κατά 50%, στο 6,7%.

Ισχυρότερες επιδόσεις παρουσιάστηκαν στο τρίτο τρίμηνο: Περιθώριο EBITDA υψηλότερα στο 7,4%.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, καταγράφηκε συνεχής και επιταχυνόμενη τάση συρρίκνωσης των συνολικών λειτουργικών εξόδων κατά 7,38% σε σταθερά χρηματοοικονομικά αποτελέσματα.

Επίσης, η Πλαίσιο Computers εμφάνισε σημαντική βελτίωση της διάρθρωσης του ισολογισμού, με τα ίδια κεφάλαια να αποτελούν το 57,2% του παθητικού και το δείκτη ξένα / ίδια κεφάλαια να κατέρχεται στο 0,75 από 1,05, τη χρήση 2012.

Η εταιρεία, επίσης, εμφάνισε:

Συνεχιζόμενο αρνητικό βραχυπρόθεσμο χρηματοοικονομικό δανεισμό στα 14,5 εκατ. ευρώ και, παράλληλα, αυξημένες προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του εννεαμήνου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Πλαισίου, Γεώργιος Γεράρδος, ανέφερε τα εξής: «Για ένα ακόμα τρίμηνο, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, καθώς επιτυγχάνουμε όχι μόνο να βελτιώνουμε τις επιδόσεις, σε σχέση με τις απελθούσες χρήσεις, αλλά και συγκριτικά με τα προηγούμενα τρίμηνα.

Το μίγμα των πωλήσεών μας εμπλουτίζεται συνεχώς από προϊόντα που βασίζονται όλο και περισσότερο αποκλειστικά στην τεχνογνωσία του «Πλαισίου», ικανοποιούν πληρέστερα τις απαιτήσεις των πελατών μας και, παράλληλα, βελτιώνουν τη λειτουργική και συνολική αποτελεσματικότητα του ομίλου. Συνεχίζουμε να αυξάνουμε την ανταγωνιστικότητα μας, προσφέροντας, ταυτόχρονα, καλύτερους όρους στους πελάτες μας, χάρη στα Turbo X, Q Connect, @ work, Sentio και Goomby προϊόντα. Ήδη, έχουμε καλύψει το 85% της καθαρής κερδοφορίας του 2012 και θεωρούμε εφικτό το στόχο το 2013 να αποτελέσει την πλέον αποδοτική χρήση, ιδίως σε επίπεδο αποτελεσμάτων στην ιστορία της εταιρείας, προς όφελος των μετόχων, του προσωπικού και των εν γένει συνεργαζόμενων με το «Πλαίσιο"».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Κωνσταντίνος Γεράρδος, πρόσθεσε: «Το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, υπήρξε από τα καλύτερα ιστορικά για δύο, κυρίως, λόγους:

Αφενός μεν επιτύχαμε αυξημένη διείσδυση στις πωλήσεις σχολικών ειδών και βελτιώσαμε το μερίδιό μας στη συγκεκριμένη αγορά. Αφετέρου δε, συνεπεία, κυρίως, της συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση των πωλούμενων προϊόντων με παράλληλη μείωση του κόστους, σε επίπεδο τριμήνου προσεγγίσαμε τα 5 εκατ. ευρώ, σε όρους EBITDA και, μέχρι τώρα για το 2013, επιτυγχάνουμε βελτίωση του σχετικού περιθωρίου του κατά πλέον των 200 μονάδων βάσης σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς μας.

Η εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλουν οι πελάτες και η σιγουριά για την ικανότητα των στελεχών μας να ανταπεξέλθουν στις συνεχώς διευρυνόμενες απαιτήσεις, μας κάνει αισιόδοξους όχι μόνο για τα αποτελέσματα της τρέχουσας χρήσης, αλλά, κυρίως, για τις αναπτυξιακές προοπτικές μας, τα επόμενα έτη».

Πηγή: AMΠE

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επιχειρείν Επιχειρηματικά Νέα Αυξημένα κέρδη κατά 75% στο εννεάμηνο κατέγραψε η Πλαίσιο Computers AEBE