Επιxειρείν

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ Σellas και Fochon Pharma στον φαρμακευτικό κλάδο

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ Σellas και Fochon Pharma στον φαρμακευτικό κλάδο
Στην υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με την κινεζική εταιρία Fochon Pharma προχώρησε σήμερα η Σellas Life Sciences Group, εταιρία κλινικών μελετών με έδρα στην Ελβετία που δραστηριοποιείται στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς στην ανάπτυξη φαρμάκων και ιατρικών μηχανημάτων.

Βάσει της συμφωνίας, η Σellas αποκτά τα παγκόσμια δικαιώματα δύο μορίων για την ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών για το Διαβήτη Τύπου ΙΙ και τον Καρκίνο του Πνεύμονα. Η ανάπτυξη θα γίνει με τη διενέργεια κλινικών μελετών διεθνώς, αλλά και στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Σellas υλοποιεί μια σημαντική επένδυση ύψους έως και 400 εκατ. ευρώ, για την κλινική ανάπτυξη των δύο αυτών μορίων, με στόχο τη βελτιστοποίηση του θεραπευτικού αποτελέσματος στην αντιμετώπιση των συγκεκριμένων παθήσεων. Τα νέα αυτά μόρια θα εξασφαλίσουν πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες στους ασθενείς που θα λάβουν μέρος στις κλινικές έρευνες στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Εκτιμάται, ότι εφόσον τα αποτελέσματα των μελετών είναι θετικά, οι θεραπείες αυτές θα είναι διαθέσιμες σε ορίζοντα πενταετίας, διεθνώς.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιριών, επισφραγίστηκε σήμερα με την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας, παρουσία του πρεσβευτή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Du Qiwen, του προέδρου της Fosun Pharma, Chen Qiyu, του CEO της Fochon Pharma, Dr. Weibo Wang, ο οποίος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες διεθνώς και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Σellas, Δρ. ’γγελου Στεργίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης, ο οποίος χαιρέτησε την συνεργασία, τονίζοντας πως αποτελεί την αρχή της διμερούς συνεργασίας στην επιχειρηματικότητα, ύστερα από την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κίνα τον περασμένο Μάιο.

Ο πρεσβευτής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, ανέφερε πως η συμφωνία αυτή χαίρει της απολύτου στήριξης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και συνεισφέρει σημαντικά στην ενίσχυση των διακρατικών σχέσεων Ελλάδας-Κίνας.

Η συνεργασία με τη Fochon Pharma και τη μητρική της Fosun, αποτελεί ορόσημο, τόνισε ο Δρ. ’γγελος Στεργίου, προσθέτοντας, ότι δύο όμιλοι ενώνουν τις δυνάμεις τους, επισημοποιώντας μια συμφωνία συνεργασίας με έντονα ερευνητικό, επιστημονικό και καινοτομικό χαρακτήρα. «Μια συμφωνία που τοποθετεί την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη της καινοτομίας ως δυναμικό παίκτη στον χώρο της Υγείας, των επιστημονικών ανακαλύψεων και των ερευνητικών εξελίξεων», επισήμανε. Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Στεργίου, «η συνεργασία με τη Fochon Pharma είναι μόνο η αρχή, συνιστά το εφαλτήριο, τη στέρεη βάση για μια δυναμική συνέχεια και αναμένεται να ακολουθήσουν νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες».

Στην Fosun Pharma αναζητούμε πάντα νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, ανέφερε ο πρόεδρος της Fosun Pharma, Chen Qiyu, προσθέτοντας, ότι «στη Σellas και στην Ελλάδα βλέπουμε μία προοπτική για περαιτέρω ανάπτυξη».

Πηγή: AMΠE

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επιχειρείν Επιχειρηματικά Νέα Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ Σellas και Fochon Pharma στον φαρμακευτικό κλάδο