Επιxειρείν

Συμμετοχή του ΕΦΕΤ στην Παγκόσμια Έκθεση Τροφίμων «ANUGA 2013»

Ο ΕΦΕΤ παρουσίασε τις δράσεις διάχυσης («dissemination») της πληροφόρησης σχετικά με το πρόγραμμα «Q-BAKE. Το πρόγραμμα «Q-BAKE», (Προσόντα για την Ευρωπαϊκή Αρτοβιομηχανία) χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Καινοτομίας Leonardo da Vinci μέσω του Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης, Οπτικοακουστικών Θεμάτων και Πολιτισμού (EACEA). Ο κύριος στόχος του είναι η ανάπτυξη κατάλληλων προγραμμάτων κατάρτισης, για εργαζόμενους στην αρτοβιομηχανία, οι οποίοι χωρίς το πρόγραμμα δεν θα είχαν την ευκαιρία να εκσυγχρονίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους σε θέματα εφαρμογής νέων τεχνολογιών στην αρτοβιομηχανία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, οι δράσεις διάχυσης στο πλαίσιο της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με εκπροσώπους των εταίρων του προγράμματος «Q-BAKE» και αποσκοπούσαν στην πληροφόρηση των εκθετών της αρτοβιομηχανίας και τους ενδιαφερομένους του κλάδου της αρτοποιίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο για το εν λόγω έργο.

Στις δράσεις διάχυσης, εκτός από τον ΕΦΕΤ, συμμετείχαν και οι υπόλοιποι εταίροι του έργου και συγκεκριμένα η «AINIA» από την Ισπανία (συντονιστής προγράμματος), το «Campden BRI» από το Ηνωμένο Βασίλειο και το ινστιτούτο «IBA» από τη Ρουμανία.

Στις 10 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε, επίσης στην Κολωνία της Γερμανίας, σύσκεψη απολογισμού των εταίρων του έργου, όπου προβλήθηκε η επιτυχία του εκπαιδευτικού προγράμματος του έργου «Q-BAKE».

kathimerini.gr

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επιχειρείν Επιχειρηματικά Νέα Συμμετοχή του ΕΦΕΤ στην Παγκόσμια Έκθεση Τροφίμων «ANUGA 2013»