Επιxειρείν

«Παραδίδουμε την εταιρεία οικονομικά εύρωστη», τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΟΠΑΠ

«Παραδίδουμε την εταιρεία οικονομικά εύρωστη», τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΟΠΑΠ
Φιλόδοξο, διότι η επιτυχία του δεν ήταν εξασφαλισμένη και προδιαγεγραμμένη και δύσκολο, διότι πέρασε από πολλά στάδια, περίπλοκες διαδικασίες, πρωτοφανή ζητήματα που ανέκυπταν συχνά και δημιουργούσαν εντάσεις και αρνητική δημοσιότητα. Και όλα αυτά μέσα σε ένα περιβάλλον έντονης και μακροχρόνιας οικονομικής αστάθειας τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως».

Αυτό ανέφερε ο απερχόμενος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ, Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, με την ευκαιρία της περάτωσης της συναλλαγής μεταβίβασης των μετοχών προς την ΕΜΜΑ ΔΕΛΤΑ και την αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου.

Ο κ. Λουρόπουλος δήλωσε: «Πολλές από τις εντάσεις θα μπορούσαν εύκολα να είχαν αποφευχθεί. Παρά ταύτα, όλες οι πλευρές έδειξαν τη δέσμευσή τους, για να επιτευχθεί ο στόχος της ιδιωτικοποίησης του 33%. Τόσο η ΕΜΜΑ ΔΕΛΤΑ έδειξε ότι επιθυμεί σφόδρα τη συμμέτοχή της στην ΟΠΑΠ όσο και η ίδια η ΟΠΑΠ η οποία εργάσθηκε συστηματικά και έτσι βοήθησε τη διαδικασία του διαγωνισμού, του οποίου τη σχεδίαση και εκτέλεση είχε το ΤΑΙΠΕΔ, ως ο πωλητής των μετοχών. Η ΟΠΑΠ συνέβαλε, ώστε να δοθούν τα εχέγγυα ότι η επιχείρηση παρουσίασε σωστά και εμπρόθεσμα τις πληροφορίες που απαιτούντο σε όλους τους διαγωνιζομένους. Ταυτόχρονα, τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες προστασίας όλων των μετόχων, ώστε να εξασφαλισθεί η περιουσία και η αξία που έχουν επενδύσει στη μετοχή της εταιρείας.

Στην ίδια περίοδο, συντελέσθηκε από την πολιτεία μία σειρά ρυθμίσεων θεσμικού και φορολογικού χαρακτήρα, ώστε να ενισχυθεί ο έλεγχος του μονοπωλίου, η εξασφάλιση του υπεύθυνου παιγνιδιού, η προστασία των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας και η διαμόρφωση της φορολογικής μεταχείρισης του κλάδου των τυχερών παιγνιδιών.

Όλα αυτά και, κυρίως, η επιτυχία της απερχόμενης διοίκησης απεικονίζονται εύγλωττα στην τιμή της μετοχής. Όταν ξεκινήσαμε τη δουλειά μας ως διοίκηση, πριν 14 μήνες, η τιμή της μετοχής ήταν κάτω από 4 ευρώ. Σήμερα, είναι πάνω από 9 ευρώ. Αυτό δείχνει ότι η αγορά, (η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της αποτελείται από ξένους θεσμικούς επενδυτές), στηρίζει τις αποφάσεις της διοίκησης, αλλά και τις προσδοκίες από την ΕΜΜΑ ΔΕΛΤΑ που αναλαμβάνει σήμερα τη διοικητική ηγεσία της εταιρείας.

Παραδίδουμε την εταιρεία οικονομικά εύρωστη, θεσμικά θωρακισμένη και εξοπλισμένη με ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο ευκαιριών τόσο από την παραδοσιακή της δραστηριότητα στους τομείς που ήταν δυνατή μέχρι σήμερα όσο και από τις νέες προοπτικές στις περιοχές επενδύσεων για νέα προϊόντα, όπως τα παιγνιομηχανήματα, το online και τα λαχεία – ξυστό. Αυτά τα νέα προϊόντα θα συμβάλουν με αυξανόμενο ρυθμό στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας σε όλα τα μέτωπα. Έτσι, η εταιρεία είναι και μπορεί να παραμείνει ένα από τα πιο ζωντανά κύτταρα της ελληνικής οικονομίας. Αυτό είναι αναγκαίο, ακόμη περισσότερο σήμερα που η Ελλάδα μπαίνει δυναμικά σε μία νέα αναπτυξιακή πορεία.

Ευχαριστώ το διοικητικό συμβούλιο, το προσωπικό της ΟΠΑΠ και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία του στόχου. Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του νέου διοικητικού συμβουλίου».

Πηγή: AMΠE

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επιχειρείν Επιχειρηματικά Νέα «Παραδίδουμε την εταιρεία οικονομικά εύρωστη», τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΟΠΑΠ