Επιxειρείν

Ενθάρρυνση της καινοτομίας στις νέες γενιές από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας

Μια σειρά από βραβεία δημιουργικότητας για ευρεσιτεχνίες και βιομηχανικά σχέδια, απένειμε ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) σε παιδιά ηλικίας 12-13 ετών, σε ειδική εκδήλωση στην έδρα του.

Στόχος της πρωτοβουλίας του αρμόδιου φορέα στην Ελλάδα για την προστασία των εφευρέσεων, ήταν η ενθάρρυνση της καινοτομίας στην Ελλάδα και η δημιουργία της κατάλληλης νοοτροπίας στις νέες γενεές της χώρας μας.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΟΒΙ, στα οποία, μεταξύ άλλων, τα παιδιά καλούνται να παρουσιάσουν τις ιδέες τους. Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, στον οποίο βραβεύτηκαν εννέα συνολικά παιδιά, συμμετείχαν μαθητές της πέμπτης και της έκτης τάξης του Δημοτικού από αρκετά σχολεία της Αττικής.

Συγκεκριμένα, το πρώτο βραβείο ευρεσιτεχνίας κέρδισε η Κωνσταντίνα Τερζόγλου από το 10ο δημοτικό σχολείο Χαλανδρίου με την κατασκευή ενός «βραχιολιού-ρολογιού με φακούς LED, GPS και χάρτη της Ελλάδας». Το δεύτερο βραβείο ευρεσιτεχνίας απονεμήθηκε στη «φωτοβολταϊκή κατσαρόλα-χύτρα» του Όθωνα Ρούσσου από το 5ο δημοτικό σχολείο Πετρούπολης. Το «ελικόπτερο με αλεξίπτωτο διάσωσης» από τους Διονύση Ζέζα, Θανάση Κατρή και Σπύρο Γερμενή του 2ου δημοτικού σχολείου Παλλήνης πήρε το τρίτο βραβείο ευρεσιτεχνίας.

Όσον αφορά στα βραβεία βιομηχανικού σχεδίου, το α' βραβείο απέσπασε η Αθηνά Βασιλακοπούλου από το 23ο δημοτικό σχολείο Κερατσινίου για το σχεδιασμό μιας «στέκας ομορφιάς». Τη δεύτερη θέση πήρε το «βραχιολόστυλο με καθρεπτάκι» της Χριστίνας Λουκά, επίσης μαθήτρια του 23ου δημοτικού σχολείου Κερατσινίου. Το γ' βραβείο βιομηχανικού σχεδίου δόθηκε στην 'Αννα Γαϊτανίδου και την Μαρία Γριβοκωστοπούλου από το 2ο δημοτικό σχολείο Παλλήνης για τα «γλυκά με ρόδες».

Ο ΟΒΙ συμπλήρωσε φέτος 25 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στην προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα. Εκτός από τα παιδικά βραβεία, προγραμματίζει την έκθεση «Greek Design=Good Design», η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την προστασία των Βιομηχανικών Σχεδίων (ΟΗΙΜ), από 28 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2013, στο Helexpo Palace στο Μαρούσι.

Πηγή: AMΠE

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Επιχειρείν Επιχειρηματικά Νέα Ενθάρρυνση της καινοτομίας στις νέες γενιές από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας